super amara Bera Berak lehen bi puntuak lortu ditu Caja Rural Aula Valladolid gaindituta, lehen zati bikain bati esker (10-17). Bigarren zatian, berriz, etxekoen oldarraldiari eusteko gai izan da  garaipena lortze aldera (27-34).

Liga erregularreko azken partidan bezala, Imanol Alvarezek lehen lerroa errepikatzearen aldeko apustua egin du, Arrojeria eskuinaldean eramanez, Boada gidari eta Karsten ezkerraldean jarriz. Hala ere, argentinarrak kolpea hartu du ezker sorbaldan partida hasi eta minutu gutxira eta aulkira joan behar izan du kezkati. Baina ordurako, Bera Berak aurrea hartu zuen markagailuan 1-5eko koralarekin. Etxeberriak Sanzekin egin du topo lehen jaurtiketan, baina hurrengo biak ez, Arrojeriak, Tchaptchetek, Blancok eta Boadak bezala.

Caja Rural Aula Valladolid hurbildu da (4-6) O 'Mullonyren golari esker. Lehen zatian ez da oso ondo ibili jaurtiketetan (8/3), baina hiru kanporaketa eragin ditu gaur laranjaz den taldean. Arroyok sekulako gola egin du, Arrojeriak kontraerasoan korrika egin du, Etxeberriak eta Tchaptchetek 5-10ekoa jarri duten bezala Aallaren laguntzarekin (zortzi geldiketa lehen zatian). Ondoren, Gavilan (4/4) izan da Aularen defentsaren mina sortzen. super amara Bera 8-17 aurretik izan da, baina Tchaptcheten bigarren kanporaketak min eman du eta Aulak aldeak murriztu ditu Teresa Alvarezen eta O 'Mullonyren golekin (atsedenaldian 10-17).

Bigarren zatian, etxekoek González de Garibay eta Lagunaren gol bikoitzarekin eta Botellaren beste batekin erreakzionatu dute. Aulak lehen zatiko golen erdiak zeramatzaten lau minututan (15-19). Arrojeriak arnasa eman dio bere taldeari, Gavilanek triskantza egiten jarraitu du etxekoen defentsan, Aallak O 'Mullony geldiarazi du eta Etxeberriak kontraerasoan asmatu dute (15-22).

Roblesek Boada gelditu du, Elba Alvarezek tartea aprobetxatu du (38 ': 17-22) eta Imanol Alvarezek partida gelditu du, ez zitzaiolako gustatzen hartzen ari zen erritmo frenetikoa. O'Mullny kanporatua izan da, Etxeberriak ederki asmatu du. Aallak Lagunaei igarri dio, Arrojeriak kontraerasoa gauzatu du (42 ': 18-25). Baina Gonzalez de Garibay aktibo zegoen (lau gol hasiera honetan), Lydia Blanco odoletan erretiratu da baina Arrojeriak talde jokaldi bikaina borobil du (45 ': 19-26).

Elba Alvarezek birritan sartu du bere taldea partidan sartzen saiatuz eta Aallak Lucioren kontraerasoa urrundu du. Tchaptchetek bizkarrez  gol bikaina utzi du (21-28) Huerta del Rey isilarazteko, Gipuzkoatik etorritako zaleak izan ezik, partida osoan animatzen egon direnak. Baina 3-0eko partzialarekin, Teresa Alvarezek lau goleta jarri du bere taldea (24-28). Arrojeriak erantzun du, baina Lagunak ere bai.

Tchaptchetek Loidik sartu zuen penaltia behartu zuen (52 ': 25-30) tentsio handiko une batean. Silvak, Aallaren ordez, Elba Alvarez geldiarazi du eta Arrojeriak ezinezko gola sartu du pasiboaren aurreko azken pasean (25-31). Tchaptchetek gorria ikusi du hirugarren kanporaketan, baina Silvak penaltia gelditu dio Botellari. Gonzalez de Garibaik lau golera jarri du berriro bere taldea baina Arrojeriak besoa askatu du gol bikaina sartzeko, Silvak Amaiaren baselina harrapatu du eta Usurbilgoak hutsunea aprobetxatu du bigarren zati honetan bere bederatzigarren gola sartzeko. Gol-aldea kontuan hartu ez arren, Aula azkenera arte saiatu da (27-34).

Laburbilduz, finalerdietarako lehen urratsa. Bigarrena, larunbatean Gascan, non super amara Bera Berari berdinketak balio dion.

Fitxa teknikoa: Caja Rural Aula Valladolid 27, super amara Bera Bera 34

Caja Rural Aula Valladolid 27 (10+17): Sanz, O 'Mullony (3), E. Álvarez (5), Téllez, Botella (3, 1p), Laguna (5), González de Garibay (5) -hasierako zazpikoa- Lucio, Arounian (2), T. Álvarez (2), Bergara, Romero (2), Anton y Robles (o.a.)

Bera Bera 34 (17+17): Aalla, Etxeberria (4), Arrojeria (11), Gavilan (7), Boada (3), Karsten eta Blanco (1) -hasierako zazpikoa-, Tchaptchet (3), Hernández (1 p), Cavo (2), Loidi (1p), Fernandes, Arroyo (1), Menéndez, Erauskin eta Silva (o.a.)

Epaileak: Antonio Javier García eta José Antonio Huertas, ikastetxe andaluziarra

Kanporatuak: O 'Mullony Aulatik eta Karsten, Arroyo, Tchaptchet (hiru, gorria 54. minutuan) super amara Bera Beratik

Partzialak: 1-4, 4-6, 5-10, 6-12, 8-16, 10-17 – atsedenaldia- 15-20, 17-23, 20-26, 23-28, 26-31 eta 27-34