super amara Bera Berak eta Caja Rural Aula Valladolidek titulurako play-offetako final-laurdenetako bi partiden ordutegiak zehaztu dituzte. Espainiako Federazioak asteartean jakinarazi zuenez, joaneko partida, Huerta del Reyn, Teledeporte bidez emango da apirilaren 19an, ostirala, 21etatik aurrera, eta itzulikoa, berriz, Josean Gascan izango da, apirilaren 27an, larunbatean, 18etan (streaming).

Valladoliden ostiralean jokatu arren, Bera Berak autobus bat antolatuko du Guerreras Iberdrola Ligako pistarik zailenetako batean taldea babesteko. Izena eman

Asteazkenean ere jakin izan zen Realak eta Real Madrilek jokatu behar duten partida apirilaren 27an izango dela, larunbatean, 21etan, eta, ondorioz, Bera Berak 18etan Gascan izaten den ohiko ordutegiari eustea erabaki du, joan-etorrietan zailtasunak errazte aldera, talde gipuzkoarren zaleak bi partidetara arazorik gabe joan daitezen.

Aldaketak lehiaketa-sistema

Iazko udan egindako batzarrean, Espainiako Federazioak play-offetan sailkatzeko irizpidea aldatu zuen. Final-laurdenetako bi partidetan gol kopuruak ez dira kontuan hartuko eta finalerdietan eta finalean hiru partidarik onenera jokatu beharrean, Federazioak formula aldatzea erabaki zuen. Horrela, garaipen bakoitzeko bi puntu eta berdinketa bakoitzeko puntu bat lortuko dituzte taldeek. Hau da, kanporaketa amaitzean puntuetara berdintzen bada, bigarren partidaren ondoren hamar minutuko luzapena jokatuko da. Norgehiagokan berdintasuna mantentzen bada, kanporaketa zazpi metroko marratik erabakiko da.

Sistema honekin talde batek partida bakoitzean lortzen duen gol-aldea erabakigarria izateari uzten dio. Hau da, joanekoan izandako porrot argi bat itzulikoan zuzendu daiteke, eta alderantziz; hala, behar izanez gero, luzapena 0-0 batekin hasiko litzateke, bigarren partida amaitu eta handik bost minutura.