Behin-behineko lider jarri da super amara Bera Bra Lobas Global Atac Oviedo gaindituta gaur arratsaldean Florida Arenan, zati bakoitzari hasiera bikainak emanez (22-32, 12-14 atsedenaldian). Europa dela eta, Atticgo Elxek eta Costa del Sol Malagak datorren astean Elda eta Rocasaren aurka osatuko dute jardunaldia.

super amara Bera Berak ez dio aukerarik eman Lobas Global Atac Oviedori, 1-0ekoan baino ezin izan baitzuen aurretik jarri. Oterok penaltia gelditu zion Karsteni eta Arroniz barrura sartu zen. Ondoren, Aalla horma bat izan da eta Oviedori asko kosta zaio gola egitea.

Aitzitik, gipuzkoarrek pibota eta  hutsuneak aurkitu ditu asturiarren defentsan Etxeberria, Arrojeria eta Cavoren bitartez. Hasiera batean, Alvarezek Loidi eta Gavilan kokatu ditu erdian, Karsten eta Eteberria lagun, Arrojeria eta Hernandez hegaletan.

Gavilanek hiru golek jokoa nondik zihoan adierazi du. Fernandesek Karsten eta Tchaptchetek Gavilan ordezkatu dute, baina erabateko deskontzentrazio fase bat iritsi da eta horri esker hiru gol jarraian sartu zituen Merinok bere taldea partidan bete-betean sartuz (18 ': 7-8).

Alvarezek gelditu egin du lehia. Boada sartu du. Hernandezek zazpi metroetatik asmatu du eta ondoren kontraerasoan. Silvak penaltia gelditu dio Elena Martinezi, baita ondorengo aldaratzea ere, baina Fernandezek eta Cavok ezin izan dute aldea handitu. Gainera defentsako bi despistek, 7x6 jokatzen ari zirela, Rodriguez pibotak baliatu ditu gol batera jartzeko berriro. Aallak urrundu egin du, Etxeberriak kontraerasoan sartu du eta Loidik atea hutsik ikusi du. Baina Oviedok ere hegaletatik jokatu du. Zuletek eta Rojok asmatu egin dute, Tchaptchetek ez du baloia jaso eta zazpi metroetatik Oviedok berdinketa lortu du (27 ': 12-12), eta aurretik jartzeko zorian egon da. Dena den, Hernandezek zazpi metroetatik asmatu du eta Tchaptchetek lehen zatiko itxieraren atarian (12-14).

Bigarren zatian, super amara Bera Berak 0-5eko partziala lortu du Gavilan (2), Arrojeria, Boada eta Hernandezen (2) golekin. Defentsa-intentsitate handiagoarekin, Asturiasko taldeak 36. minutuan sartu du bere lehen gola sartu (13-19).

Lobas Global Atac Oviedok 7x6koa probatu du berriro, Loidik 30 metrotik asmatu du berriro. Gainera, Gavilan geldiezin zegoen lerroan (hiru gol eta penalti bat probokatu du). Hamar goleko aldearekin, partidaren erritmoa jaitsi da, Palicioren saiakera eta Oteroren geldiketak salbu. Aallak berean jarraitu du – zazpi lehen zatian eta hamar bigarrenean- eta Arrojeriak lekua aurkitu du.

Urretabizkaiak 12 minutu izan ditu eskuin hegalean – gola barne –, Boadak sentsazioak berreskuratu ditu eta Aallak zazpi metrorekin biribildu zuen bere lana.

Oviedon irabazita, super Bera Bera behin-behineko liderra da, Atticgo Elxek eta Costa del Sol Malagak datorren astean egingo dutenaren zain.

Fitxa teknikoa: Lobas Global Atac Oviedo 22, Super amara Bera Bera 32,

Lobas Global Atac Oviedo 22 (12+10): Otero, Merino (3), Mendez, Martínez (1), Cortina (1), Rodríguez (4), Arroniz (1), Palicio (5), Torreira (2), Rojo (3), Zulet (1), García-Calvo, Torres (1), Miranda eta Suárez (o.a.)

Super Amara Bera Bera 32 (14+18): Aalla, Etxeberria (2), Cavo (1), Gavilan (7), Arrojeria (6), Karsten eta Hernandez (7, 5p) – hasierako zazpikoa- Loidi (2), Tchaptchet (2), Fernandes (1), Boada (3), Urretabizkaia (1) eta Silva (o.a.).

Epaileak: Cristian Da Silva eta Luis García, valentziarrak

Kanporatuak: Zulet eta Arroniz (2), Oviedotik eta Karsten, Etxeberria, Loidi, Blanco eta Urretabizkaia super amaratik